У Сумах скасували орендну плату на період карантину

03.04.2020

Сьогодні, 3 квітня, депутати Сумської міськради проголосували за звільнення орендарів комунальних приміщень від орендної плати на період дії протиепідемічних обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавирусної інфекції COVID-19. Це рішення підтримали 22 депутати, пише shans.com.ua.

Згідно з рішенням, орендарям, які розміщені в приміщеннях шкіл, дитсадків і закладів позашкільної освіти, орендну плату перестануть нараховувати з 12 березня. А для всіх інших, хто потрапив під заборону роботи у зв’язку з карантином, — із 17 березня. Зокрема, від орендної плати звільнять усі об’єкти торгівлі (крім продовольчих магазинів, супермаркетів, АЗС та аптек); заклади ресторанного господарства та громадського харчування (крім тих, які забезпечують харчуванням медустанови і держструктури), у тому числі закусочні, піцерії, кулінарії; підприємства побутового обслуговування — перукарні, салони краси, СПА-салони, манікюрні кабінети, лазні та сауни; приватні дитячі студії та гуртки.

Однак на орендарів, які порушили (порушать) заборону на роботу своїх закладів у період карантину і цей факт буде офіційно встановлений (зі складанням адмінпротоколу), згадане вище рішення не поширюється і від орендної плати вони звільнені не будуть.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: