Пологи в Сумах стануть безкоштовними?

03.04.2020

З 1 квітня Національна служба здоров’я України повідомила про укладені договори зі спеціалізованими закладами охорони здоров’я в Сумській області.

Так, із 1 квітня гарантовані безкоштовні послуги мають надавати як обласний перинатальний центр, так і Сумський пологовий будинок Пресвятої Діви Марії. Тепер за кожну надану послугу медичним закладам буде сплачувати кошти Національна служба здоров’я. Зокрема, із пологовим будинком на Троїцькій НСЗУ уклала договір на загальну суму 33,118 млн грн, а з обласним перинатальним центром – на 27,913 млн грн.

Ознайомитись детально з переліком послуг можна на карті спеціалізованих закладів охорони здоров’я з деталізацією за групами послуг.

Зокрема, тепер безкоштовно мають надаватися медична допомога при пологах, медична допомога новонародженим, хірургічні операції в стаціонарі та ін. Окрім пологових, договори з Національною службою здоров’я уклали й інші медичні заклади області.

«Користуйтеся картою, обирайте заклад під свої потреби і дізнавайтеся, які послуги мають надаватися безкоштовно. У випадку, якщо з вас вимагають гроші за безкоштовні послуги або ви стикаєтеся з іншими проявами корупції у медзакладах, ви можете повідомити про це в Національну службу здоров’я», — коментують у відомстві.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: