Третій випадок коронавірусу в Шостці: що відомо

03.04.2020

У Шостці зареєстрували третій випадок захворювання на коронавірус. Це стало відомо 3 квітня, коли надійшли результати аналізів з Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України. Діагноз COVID-19 поставили родичці молодої жінки, яка приїхала до Шостки з Києва і у якої ПЛР-тест 2 квітня підтвердив наявність коронавірусної інфекції.

Як розповів головний лікар Шосткинської ЦРЛ Олег Штогрин, обидві жінки проживають разом і наразі знаходяться на самоізоляції. Лікуватися вони будуть вдома під наглядом сімейного лікаря.

Результати аналізів інших шосткинців, які надійшли з лабораторного центру зранку 3 квітня, коронавірусу не підтвердили. В той же день медики відправили до Сум біоматеріали ще декількох осіб. Зокрема тих, хто поступив 2 квітня до інфекційного відділення, а також людей, які контактували з жінкою, що стала третьою, яка захворіла на коронавірус.

Інша хвора на коронавірус жінка (яка приїхала минулого тижня з Москви), знаходиться на стаціонарі в інфекційному відділенні. Її стан на сьогодні стабільний, без ускладнень. Але у неї триває сьома доба захворювання, що вважається критичним періодом перебігу хвороби.

Що стосується діагнозу жінки, яка повернулася з Єгипту і у якої експрес-тести показали позитивний результат, обстеження методом ПЛР наявності коронавірусу в її організмі не показало.

«Клініка і епіданамнез цієї жінки у нас викликає підозру. Тому ми взяли у неї повторний аналіз і відправили знову до лабораторного центру. Якщо він буде знову від`ємним, ми її випишемо додому», — прокоментував Олег Штогрин.

Стан пацієнтки, яку доставили з Глухова до інфекційного відділення Шосткинської ЦРЛ з підозрою на коронавірус, і у якої експрес-тест виявився негативним, наразі задовільний — скарг немає, температура в нормі, повідомляє головний лікар ЦРЛ. Якщо результат дослідження методом ПЛР виявиться від`ємним, її теж випишуть з лікарні.

Одна частина хворих, які перебувають в інфекційному відділенні з непідтвердженими аналізами, готується до виписки, другу поки обстежують.

shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: