Протокол лікування коронавірусу від МОЗ України збігається з розробленим на Сумщині

04.04.2020

Протокол лікування коронавірусу, який 2 квітня був затверджений МОЗ України, збігається з тим, який два тижні тому розробили на Сумщині, передає suspilne.media.

Над протоколом працювали науковці Сумського державного університету, головні інфекціоністи Сум та Сумської області, лікарі з інших регіонів. При розробці власного протоколу лікування ними були враховані міжнародні рекомендації, узагальнений досвід лікування CОVID-19 в інших країнах. Робочу групу очолив доктор медичних наук Микола Чемич.

«Ми розробили цей локальний протокол, який передбачає використання препаратів, які блокують певні рецептори для того, щоб COVID-19 не прикріплявся до тих клітин, альвеол, і давав нормально працювати легеням», — зауважив науковець. За його словами, протокол, який був затверджений МОЗ із затримкою на два тижні, практично повністю збігається із даними сумських спеціалістів. «Ми розробили цей протокол, і попросили його в нас Тернопіль, Одеса, Волинь», — додав Микола Чемич.

Головний інфекціоніст Сумської області Ірина Троцька зауважила: «Мова йде про препарати протималярійні, противірусні – вони є у нас, до речі. І мова йде про противірусні препарати, які застосовуються при лікуванні СНІДу. Що стосується жарознижуючих препаратів, які зазначені в цьому протоколі, то це всім відомий парацетамол або ібупрофен та їх аналоги», – каже вона.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: