На Сумщині від коронавірусу обіцяють лікувати безкоштовно

04.04.2020

Це стосується стаціонарної допомоги хворим, які госпіталізуються в медустанови із середнім і важким перебігом хвороби. Про це сьогодні, 3 квітня, на брифінгу повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Дмитро Кравцов, передає shans.com.ua.

Нагадаємо, 2 квітня МОЗ ввів єдиний державний протокол лікування хворих COVID-19. Він призначений для всіх медпрацівників, які надають допомогу пацієнтам із коронавірусною хворобою, і передбачає чіткий алгоритм призначення і застосування ліків для середньоважкого, важкого і критичного станів. До слова, пропозиції до цього протоколу були подані й кафедрою інфекційних хвороб СумДУ — деякі позиції були в нього включені.

— Частково у нас є ліки, які включені в протокол, також вивчається потреба в препаратах, — уточнив Дмитро Кравцов. — Думаю, що ми будемо забезпечені ліками в повному обсязі. З 1 квітня в Україні розпочався другий етап медичної реформи — хворі з COVID-19 будуть лікуватися за рахунок НСЗУ. До 1 квітня для тих, хто отримує лікування в стаціонарах, максимально використовувалися ресурси лікарень.

Як повідомили вчора під час онлайн-конференції НСЗУ, вони готують окремий пакет медпослуг для пацієнтів із COVID-19. На цей пакет насамперед законтрактують медустанови першої хвилі, які визначені для госпіталізації хворих COVID-19. Серед них також є інфекційні лікарні, у тому числі й наша обласна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: