У центральному соборі Сум запевняють, що недільне богослужіння відбулось із дотриманням норм карантину

05.04.2020

Сьогодні, 5 квітня,  митрополит Сумський і Охтирський Євлогій очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми.

Як пише Православна Сумщина, під час богослужінь було виконано усі вимоги карантинних обмежень: у приміщенні собору богомольців не було взагалі, лише священники та хор в обмеженому складі, богомольці були розміщені на території соборного подвір’я, на якому було накреслено крейдою місця, щоб люди дотримувалися визначеної безпечної дистанції. Кожен, хто заходив на подвір’я собору, повинен був вдягнути медичну маску. Призначена відповідальна особа пояснювала богомольцям нові правила та визначала вільне місце на подвір’ї, де людина не порушувала вимог щодо безпечної дистанції. Причащання Святих Христових Таїн проводилося за дотриманням санітарних норм: використовувалися одноразові ложечки та стаканчики, а також паперові серветки.

У своїй проповіді Сумський Архіпастир розповів про покаянний подвиг Марії Єгипетської, а також розповів про нові обставини, у яких будуть звершувуатись богослужіння Страсного тижня та Великодня. Владика Євлогій закликав із терпінням та розумінням сприйняти обмеження та нові правила, сумлінно виконувати усі вимоги Уряду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: