Сумський тренер розповів про карантин та царя Соломона

06.04.2020

Головний тренер ФК «Суми» Ярослав Пєсоцький в короткому інтерв’ю офіційному сайту клубу розповів про те, як працює команда, що змінилося й наскільки карантин вплинув на підготовку гравців.

– Ярославе Сергійовичу, яким чином йде підготовка команди в умовах карантину?

– На початку карантину тренерським складом був розроблений індивідуальний план підготовки кожного гравця на час самоізоляції. Зрозуміло, для того, щоб урізноманітнити підготовку хлопців ми намагаємося постійно вносити зміни в план підготовки.

– Як контролюєте підготовку?

– Технології та цифрові трансформації давно проникли в усі сфери, у тому числі футбол (сміється, – ред.). Наразі є можливості віртуально трансформувати навчання гравців та імітувати різні ігрові ситуації в умовах самоізоляції. Це один із способів швидкого, послідовного та ефективного навчання. Кожен наш футболіст зареєстрований у спеціальній програмі, мультимедійний інтерфейс якої дає можливість відстежувати їх індивідуальну підготовку.

– Зрозуміло. А фізичний контроль?

– Максимально намагаємося, із дотриманням карантинних обмежень. Оскільки іноді фізичний контроль за роботою кожного футболіста забезпечити неможливо, з кожним з них тренерським складом проводяться мотиваційні бесіди. Спілкування свідчать, що хлопці розуміють надзвичайну важливість індивідуальної фізичної підготовки в умовах самоізоляції з метою збереження своєї фізичної форми.

– Яким чином налаштоване спілкування між тренерським штабом, гравцями, адміністрацією та керівництвом клубу?

– Насамперед це щоденне телефонне спілкування. Всі ми регулярно зідзвонюємося, знаємо новини, плани та настрій кожного. Особисто я також регулярно перебуваю на зв‘язку з президентом клубу Геннадієм Дем‘яненко. Окрім цього, соціальні мережі, месенджери та он-лайн спілкування, звісно ж, без фанатизму.

– Які прогнози на початок сезону?

– Відповім відомою фразою із переказів про царя Соломона: «Все минає, і це пройде!». Карантин обов’язково завершиться і, я думаю, що виклики, які сьогодні постали перед нами, ми успішно пройдемо та це ще більше згуртує нашу команду. Головне – це життя та здоров‘я наших рідних, нації в цілому.

– Наостанок, як на карантині коротаєте час, літературні чи кінематографічні вподобання?

– Мої літературні уподобання – це Роберт Чалдині «Психологія впливу», найулюбленіша книга «Правила гри в футбол» (сміється, – ред.). В кінематографії це «Невидимий гість», «Безславні виродки» та «Зелена книга». Наразі є можливість приділити увагу улюбленим творам.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: