Сумчанин став найкращим гравцем ФБУ

06.04.2020

Через пандемію коронавірусу баскетбольне життя в усьому світі завмерло. Частину змагань довелося достроково завершити. Чемпіонат України серед команд чоловіків у Вищій лізі також уже завершено.

Традиційно індивідуальні рекорди сезону починаємо з результативності. На момент форс-мажорного завершення змагань тут утворилася щільна група лідерів. Як повідомляє офіційний сайт Федерації баскетболу України, найбільше очок в одному матчі набрав захисник БК «СумДУ» Ігор Стародуб — 38. Це сталося 1 лютого вдома (номінально вдома, але ця гра проходила в Кривому Розі) проти «Кривого Рогу-Прометея-2» — 99:94. Номінальні господарі змогли переграти найсильнішу в той час команду чемпіонату, пише shans.com.ua.

За середньою результативністю сезону ситуація дещо відрізняється. У лідерах тут той же Стародуб — 20,79 очка за матч (499 очок у 24 поєдинках). Другий — його партнер по БК «СумДУ» — Ілля Кабацюра — 20,32 очка за матч (386 очок у 19 поєдинках). Третім за середньою результативністю став Андрій Калашников із «Говерли» (Івано-Франківськ). У середньому він набирав 19,88 очка за матч (517 очок у 26 поєдинках).

Калашников — рекордсмен чемпіонату за набраними очками на момент його зупинки — 517. Другий показник — у Анатолія Конєва з Кам’янця-Подільського «ДіДіБао» — 504 очки (30 матчів). На третьому місці — Ігор Стародуб із «СумДУ» — 499 очок (24 матчі).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: