Мерія Сум відсудила у підприємця 36 тисяч

07.04.2020

До Господарського суду Сумської області звернувся Департамент забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради до відповідача ФОП М. про стягнення 36 тис. грн за договором оренди, пеню та судові витрати.

Між сторонами було укладено договір оренди нерухомого майна, орендодавець передав, а орендар прийняв у строкове платне користування нерухоме майно, розташоване за адресою: м. Суми, проспект М. Лушпи, 22, площею 14,6 кв. м.

Позивач мотивував свої вимоги тим, що відповідач не сплачував орендну плату за користування орендним майном і станом на 31.10.2019 заборгованість відповідача складала 36,4 тис. грн, з яких: 32 тис. грн — заборгованість з орендної плати, 3,9 тис. грн — пеня.

Згідно зі ст. 526 Цивільного кодексу України, ч. 1 ст. 193 Господарського кодексу України зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог — відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов’язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом. (ст. 525 ЦК України).

У матеріалах справи відсутні докази оплати відповідачем орендної плати у зазначений строк. Згідно зі ст. 610 ЦК України порушенням зобов’язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов’язання (неналежне виконання).

Розглянувши матеріали справ суд вирішив позов задовольнити повністю, повідомляє сайт суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: