Аромат ладану перебиває запах деззасобів: Сумщина святкує Благовіщення з порожніми храмами

07.04.2020

Сьогодні, 7 квітня, православні віряни відзначають одне з найважливіших християнських свят – Благовіщення Пресвятої Богородиці. До неї зійшов Архангел Гавриїл і сповістив, що їй випало зачати від Духа Святого і народити немовля – Спасителя людства. Так Бог дав занепалому людству шанс на порятунок.

В світлі останніх подій, що відбуваються у світі, й в Україні зокрема, православне свято вперше за багато років проходить в атмосфері тиші й покою, пише hlukhiv.info.

Так, у храмах Глухова — порожньо, аромат ладану перебиває запах дезінфікуючих засобів. У поодиноких пересічних городян настрій величного свята створює відлуння дзвонів і відблиски золотих куполів під весняним сонцем.

В умовах карантину массово відвідувати церкви люди не можуть. Про це нагадують оголошення на дверях святилищ. Контроль за дотриманням вірянами і церковнослужителями правил безпеки покладено на поліцейських, які періодично навідуються до храмів.

“В Трьох-Анастасіївський собор дозволено заходити не більше, ніж 5 особам. Дотримуємось карантинних правил, проводимо дезінфекцію. Треба пережити важкий час, молитись і каятись” – коментує отець Володимир.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: