«Поки йде реклама – концентрація падає»: Школяр із Сумщини — про телеуроки

08.04.2020

О 10.45 у Михайла зі Старого села на Сумщині — урок біології. До цього була українська література, а після – історія і географія. Уроки для нього та інших українських одинадцятикласників транслюють на телеканалі М1, пише suspilne.media. Учень займається так другий день і ділиться враженнями.

«Після того, як я вчора прослухав уроки по телевізору, мені дуже сподобався урок математики. З фізики мені сподобалося, що урок почався з досліду: вчитель задавав цікаві питання і розв’язував нескладні задачі. Звісно, є мінуси. Наприклад, вчора вчитель звертав велику увагу на калькулятор. На ЗНО такі девайси, як калькулятор, заборонені. Ще мінус – багато реклами. Я налаштований працювати, уроки недовгі, поки триває реклама – концентрація падає», — розповідає одинадцятикласник Михайло Індик.

Мама хлопця – учитель математики і фізики. Дивиться телеуроки сама і радить своїм учням. «Я, звичайно, як вчитель, перемикала канали і дивилась і 7, і 8 клас. Для 8-класу мені сподобалась: ми вивчили вже цю тему, вони працювали з задоволенням. З 7-м класом ми почали вивчати лінійні рівняння, вони закріпили цю тему», — розповідає Ірина Індик.

У Старосільській школі Сумського району разом із Михайлом навчаються 190 учнів. З початком карантину вчителі для дистанційного навчання використовують власні відеоуроки, якими діляться через соцмережі та загальнонаціональні платформи. Про запровадження телеурків заступниця директора Людмила Кошман говорить так: «Звичайно, це гарна допомога вчителю, адже це розширює межі дистанційного навчання. Це дає можливість вчителям співставити досвід своєї роботи з роботою колег. Хочу звернутися до батьків, щоб допомогли в дистанційному навчанні дітям. Багато є порад з цього приводу науковців, психологів: правильно організувати режим, робоче місце, щоб вимушену ізоляцію повернути на свою користь».

Телеуроки починають транслювати на 11 загальноукраїнських телеканалах для учнів 5-11 класів щодня з 10 години. Почали їх показувати 6 квітня, і транслюватимуть завершення карантину.

Розклад занять – на сайті Міністерства освіти і науки. Також записи уроків можна знайти на YouTube-каналі міністерства. Під відеоуроком вчителі залишають і домашні завдання для закріплення знань. Уроки тривають в межах 30 хвилин, їх кількість залежить від класу.

«Це додаткова можливість для опанування навчального матеріалу. Контролю ні з боку міністерства, ні з боку директорів шкіл точно не буде», — пояснює очільниця Міністерства освіти та науки Любомира Мандзій.

«Відеоуоки, онлайн-курси в жодному разі не замінять живого спілкування з вчителем. Вчитель має спілкуватись з учнями і перевіряти те, що він задає. Форми і навчання, і контролю можуть бути різними. Головне – щоб на кінець навчального року діти опанували програму», — переконаний освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: