У Сумах на пожежі в 9-поверхівці врятували людину

08.04.2020

7 квітня о 20:51 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про загоряння в квартирі на 5 поверсі, 9-ти поверхового будинку по вул. Засумська в м. Суми. Про пожежу повідомили мешканці сусідньої квартири, які відчули різкий запах диму в приміщенні. На місце події було направлено черговий караул 1-ї Державної пожежно – рятувальної частини та автодрабину Групи спеціальної пожежної техніки.

По прибуттю на місце виклику було встановлено, що горять речі та меблі в одній з кімнат квартири, утворилось сильне задимлення, існувала загроза подальшого поширення вогню на решту приміщення та квартиру поверхом вище. У помешканні вогнеборці виявили притомного господаря, якого одразу ж вивели на свіже повітря. Лікарі надали чоловікові необхідну допомогу, проте від госпіталізації він відмовився.

Було сформовано 2 ланки газодимозахисної служби, одна з яких приступила до гасіння пожежі, а інша організувала евакуацію із небезпечної зони 9 мешканців під’їзду.

О 21:07 загоряння локалізували, а о 21:13 – витративши на гасіння близько 1 тони води, повністю ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 4 одиниці спеціальної техніки та 12 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.

За попередніми висновками фахівців, спричинило пожежу необережне поводження з вогнем під час паління.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: