Суд зобов’язав НАБУ повернути документи сумського Держгеокадастру

08.04.2020

Суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро повернути частину документів, які були вилучені у приміщенні Головного управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру) у Сумській області у межах справи про заволодіння державною землею. Таке рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, службові особи Главку Держгеокадастру в Сумській області усупереч ст. 84, 116, 122, 149, 150 Земельного кодексу України, зловживали службовим становищем в інтересах ТОВ «АФ Довіра 2008», унаслідок чого із державної власності безповоротно вибула особливо цінна земля на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га. Вказані земельні ділянки перебували на праві постійного користування в державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та державного підприємства «Дослідне господарство «Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

У межах цієї справи детективи НАБУ 25 лютого провели низку обшуків, зокрема у Главку Держгеокадастру в Сумській області. Під час слідчих дій було вилучено низку документів, важливих для справи. Водночас, частина документів не стосується справи і тому представник Держгеокадастру просив їх повернути. Детектив проти повернення не заперечував, оскільки вони дійсно не стосуються справи. Суд скаргу задовольнив і зобов’язав НАБУ їх повернути.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: