У Глухівському лісгоспі нарахували більше білок і менше лисиць

08.04.2020

У лісах ДП «Глухівський лісгосп» кожного року з метою виявлення достовірних даних про чисельність мисливських видів диких тварин проводиться облік їх чисельності. Такий облік має на меті здійснення об’єктивного контролю за чисельністю тварин та їх розміщення на території лісового господарства. Проводиться він зусиллями штатних працівників Державного підприємства наступними методами: шляхом спостереження на підгодівельних майданчиках, в місцях зимових скупчень і за допомогою опитувального методу.

Досліджуються підпорядковані підприємству угіддя, розташовані на землях держлісфонду Червонянського мисливського лісництва Глухівського району Сумської області. Загальна площа мисливських угідь господарства становить 3057 га, з них лісові — 1276 га, рілля — 1307 га, сіножаті і пасовища — 402 га, водно-болотні угіддя – 72 га.

Охоплена обліком площа становить 3057 га в тому числі: лісів – 1276 га, водно-болотні угіддя – 72 га, польові — 1709 га.

В мисливських угіддях державного підприємства налічується особин:

козуль – 48 голів;

лис – 11 голів;

зайців – 70 голів;

білок – 28 штук;

горностаїв – 1 голів;

сірих куріпок -14 штук;

куниці лісової – 10 голів.

У порівнянні з 2019 роком кількість лисиць зменшилась на 2 особини, сірих куріпок на 1 особину, зайців на 3 особини, білок зросла на 5 особин, чисельність інших тварин залишилася незмінною.

За словами директора лісгоспу Василя Кацалапа, на зростання та зменшення чисельності тварин впливають багато факторів. Це і приріст потомства, і міграція, і підгодівля тварин, і боротьба з браконьєрством.

hlukhiv.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: