У мерії Сум обговорили, як ховатимуть померлих від коронавірусу

09.04.2020

Сьогодні на брифінгу в Сумській міськраді заступник директора обласного лабораторного центру Михайло Мацюк нагадав правила поховання померлих від COVID-19 — для жителів області та служб, які займаються цією процедурою, пише shans.com.ua.

«27 березня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко підписав розпорядження № 6 «Про організацію похорону померлих від коронавірусної хвороби (COVID-19), — повідомив він. — Там прописані вимоги, яких необхідно дотримуватися, у тому числі й похоронним бюро. Ми їх відправили в усі райони та міста області. Тіла померлих повинні бути оброблені дезинфікуючим хлорвмісних розчином і поміщені в непроникний герметичний пакет-мішок, а поховання тіла здійснюється у щільно закритій труні. У приміщенні поряд із померлим дозволяється перебувати не більше однієї людини на 10 кв. м — з дотриманням відстані між присутніми не менше 1,5 м. Органи місцевого самоврядування та спецпідприємства зобов’язані провести облік осіб, які були при похованні (із зазначенням дати, часу, ПІБ присутніх, адреси їх проживання і контактний номер телефону).

Похорон може пройти без близьких, якщо вони знаходяться на самоізоляції. Краще обмежитися до 10 присутніх. А пом’янути близьку людину можна пізніше — на 40 днів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: