На Сумщині карантин загальмував будівництво сміттєвого полігону за сто мільйонів

10.04.2020

Про це сьогодні, 9 квітня, повідомив директор департаменту інфраструктури міста Суми Олександр Журба, передає sumy.today.

Справа в тому, що за даними системи публічних закупівель Prozorro, учора, 8 квітня, управління капітального будівництва Сумської мерії вкотре уклало договір стосовно нового будівництва полігону для складування твердих побутових відходів на території Верхньосироватської сільради.

За словами начальника управління капітального будівництва Віталія Шилова, цей договір на 257,6 тис. грн – останній транш за проєктну документацію для будівництва. Минулоріч управління вже заплатило понад 700 тис. грн за проєкт Сумській філії Державного регіонального проектно-вишукувального інституту «Дніпродіпроводгосп». Однак, проєкт не пройшов експертизу, бо для цього потрібні документи, які Управлінню уже кілька місяців не може надати Департамент інфраструктури міста.

Директор цього департаменту Олександр Журба пояснив, що йдеться про оцінку впливу на довкілля, яка є обов’язковою за законом. Цю оцінку впливу на довкілля Департамент замовив іще восени минулого року у ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарств». Його висновок мали отримати до кінця 2019 року, однак, за інформацією Олександра Журби, цей процес затягнувся. Висновок мають підписати у Міністерстві енергетики та захисту довкілля, проте через карантин, за словами Олександра Журби, Міністерство по цьому напрямку фактично не працює.

Департамент інфраструктури очікує оцінку впливу на довкілля, у кращому випадку, на початку травня. Після цього Департамент інфраструктри має передати її управлінню капітального будівництва. Останнє, в свою чергу, зможе відправити проєкт будівництва нового полігону на експертизу, і тільки після отримання позитивних висновків експерта  —  оголосити тендер на саме будівництво полігону. Його приблизна вартість, за словами Віталія Шилова, складає 100 млн грн.

Що стосується діючого полігону, за даними Олександра Журби, його постійно реконструюють, аби подовжити термін експлуатації. За його інформацією, полігон може працювати до кінця цього року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: