Ігор Перепека: «Сумські підприємці без допомоги влади можуть опинитися в економічній ізоляції»

10.04.2020

Карантин для всіх став надзвичайно важким випробуванням, яке затяглося в часі і ще невідомо точно, коли закінчиться. Більшість підприємців, представників малого і середнього бізнесу, переживають складну економічну кризу і шукають шляхи, як пройти крізь неї і вистояти. Особливо в Сумах страждає сфера обслуговування та ринку громадського харчування.

За словами депутата Сумської міської ради Ігоря Перепеки, до нього ледь не щодня звертаються підприємці, щоб донести міській владі важливість підтримки бізнесу в цей час.

«З одного боку сьогодні від сумських підприємців чекають допомоги – і лікарні, яким тотально бракує засобів захисту, ліків, медобладнання, і малозабезпечені сумчани, які взагалі поставлені на межу виживання й сподіваються лише на благодійників. З іншого боку – допомоги потребують самі підприємці, і тут їм на зустріч має піти міська влада, розробити програми сприяння, звільнення від сплати оренди, податкові канікули. Подумайте, скільки зараз закладів, які добросовісно роками сплачували податки в міських бюджет, були вимушені закритися через карантинні обмеження! А скільки вже і не відкриються?

Підприємців турбує, як залишатися на плаву, зберегти робочі місця працівникам, виплачувати їм заробітну плату. Карантин все ж закінчиться, і владі треба думати про те, як жити далі, піднімати економіку, що, чесно скажемо, і без коронавірусу була «хворою»», — коментує депутат.

Ігор Перепека виступає з пропозицією створити у місті фонд підтримки бізнесу, запровадити компенсатори, щоб допомогти підприємцям працювати в нових умовах.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: