Сумський парацетамол є скрізь, але чомусь не в Сумах

10.04.2020

Сумчани завжди піддавалися паніці, що доставляє чималу радість керівництву продуктових магазинів, аптек і постачальникам, які з ними працюють. Але через те, що хтось скуповує по 10 і більше штук того чи іншого продукту, створюється штучний дефіцит зокрема такого лікарського засобу як парацетамол, пише odindoma.sumy.ua.

Донедавна коштував він «3 копійкі — відро» і було його повно. Але проблема в тому, що ті, кому він дійсно зараз потрібен, в Сумах купити його не можуть. Їм пропонують тільки дорогі ліки, які містять парацетамол (панадол), і то їх кількість в аптеках Сум стало різко зменшується.

«Лікар виписав парацетамол, щоб збивати температуру, — розповідає суманка Олена. — Пішли в аптеку, щоб купити, але там його не виявилося. Пішла в іншу і там немає. У третій сказали «Дівчина і не шукайте, його в місті немає!». У той же день розмовляла з подругою по телефону, яка живе в Дніпрі. Поскаржилася на ситуацію. Та каже: «А у нас повно всього, ніякого ажіотажу, хочеш пришлю?». І ось приходить мені  поштою посилка. Розкриваю я її, а там «Піарон» (містить парацетамол). Прекрасно, він набагато дешевше того, що зараз пропонують в сумських аптеках. Але уважно розглянувши пачку, я остовпіла. Ці ліки зроблено в Сумах. Виробництво «Кусум Фарм» місто Суми. Але в аптеках обласного центру його немає. Як так? Він же зараз дуже потрібен сумчанам, судячи з того, як його купують».

Ми подзвонили в ТОВ «Кусум Фарм» в м.Суми, щоб поцікавитися про те, чому так виходить, що сумського продукту немає в аптеках обласного центру? Але відповіли на це питання тільки в Києві, в головному офісі підприємства. Нам пояснили, що «Кусум Фарм» працює з 3 дистриб’юторами, які поширюють продукцію підприємства по аптечним мережам. На «Кусум Фарм» були вельми здивовані тим, що в Сумах немає того ж «Піарона». Тим не менше, пояснили це можливими збоями в логістиці або заборгованістю аптек перед постачальниками. Ну або аптеки не зацікавлені … Але якщо ці ліки є в інших містах, то незрозуміло, чому їх немає в Сумах?

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: