Поліція затримала волоцюгу, який 3 роки тому обікрав церкву в Липовій Долині

10.04.2020

Правоохоронці встановили, що 45-річний зловмисник вів бродячий спосіб життя, і протягом кількох років обкрадав церкви, храми та магазини в різних регіонах України. А коли потрапляв у поле зору поліції, щоразу називався новими іменами. Проте липоводолинські поліцейські «вирахували» його і затримали.

Зазвичай, об’єктами злочину ставали скриньки з пожертвами вірян. Так, три роки тому чоловік обікрав Свято-Троїцьку церкву в смт. Липова Долина. Настоятель храму, звернувшись до поліції з відповідною заявою, розповів, що злодій проник до приміщення церкви вночі і виніс скриньку із пожертвами. Як з’ясували правоохоронці у скриньці було близько 2 тисяч гривень. Тоді за фактом злочину слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням), встановили особу зловмисника та оголосили його у розшук.

«Весь цей час пошуки підозрюваного тривали, — коментує ситуацію Олександр Гресь, начальник Липоводолинського відділення поліції. — Ми з’ясували, що уродженець Роменщини вів бродячий спосіб життя, а гроші на прожиття здобував крадіжками з магазинів і церков у різних регіонах України. Аби ввести в оману правоохоронців, вказував про себе недостовірні відомості. Таким чином йому тривалий час вдавалося уникнути викриття та покарання за скоєні злочини».

Наразі суд обрав затриманому чоловіку міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці перевіряють його на причетність до скоєння аналогічних крадіжок з церков та магазинів на території нашої області.

За скоєне затриманому загрожує ув’язнення на строк до шести років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: