Убивця двох сумчанок може вийти на волю?

10.04.2020

Сьогодні, 10 квтіня, у Ковпаківському районному суді відбулися судові дебати у справі про вбивство двох сумчанок 17 та 25 років. Прокурор попросила для обвинуваченого Євгена Тимченка довічного опзбавлення волі. Обвинувачений своєї вини у вбивствах не визнав. Орієнтовно, за даними речниці Ковпаківського районного суду Вікторії Сиріциної, орієнтовно вирок буде проголошений після 20 квітня, пише sumy.today.

Навіть якщо суд першої інстанції визнає Євгена Тимченко винним, якщо вирок не набере сили до серпня, він вийде на волю, оскільки закінчиться строк притягнення до кримінальної відповідальності, так як суд не зможе його засудити більше, ніж на 15 років.

Нагадаємо, у 2006-му Євген Тимченко вже був засуджений до довічного позбавлення волі. Але через 10 років його справу розглянув Європейський суд з прав людини, який вирішив, що з Тимченком жорстоко поводилися працівники міліції. Європейський суд з прав людини вважає, що той факт, що національні суди у цій справі «не вилучили з доказової бази зізнавальні показання, зробило провадження в цілому несправедливим», тому справу направили на новий розгляд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: