У Конотопі чоловік заплатив брокеру за неіснуючу автівку

11.04.2020

Черговою жертвою шахраїв став 44-річний конотопчанин, який хотів через відому інтернет-платформу оголошень придбати автомобіль.

Звернувшись до поліції, потерпілий пояснив, що хотів придбати легковик іноземного виробництва, тож вирішив пошукати його на сайтах оголошень у мережі Інтернет.

Перебравши кілька варіантів, чоловік знайшов той, що його цілком влаштував і зателефонував на вказаний в оголошенні номер телефону. Псевдопродавець назвався Юрієм та охоче обговорив із потерпілим всі деталі «майбутньої угоди» і навіть пообіцяв доставити автівку до Конотопа. А на підтвердження своєї зацікавленості у подальшій «співпраці» надіслав йому фото нібито свого паспорта.

За кілька днів «продавець» сам зателефонував заявнику та повідомив, що за переоформлення й розмитнення автомобіля необхідно сплатити певну суму «брокеру», який сам владнає всі деталі.

Аби впевнитися, що його не дурять, чоловік зателефонував так званому брокеру. І той підтвердив: дійсно процедура коштує 14 тисяч 800 гривень, до того ж, має бути оплачена новим власником автомобіля. Відтак, конотопчанин перерахував цю суму на продиктований йому банківський рахунок.

Ще кілька днів псевдопродавець виходив на зв’язок, запевняючи, що авто ось-ось буде доставлено до Конотопа своєму новому власникові. Та згодом цей зв’язок обірвався і після чергової невдалої спроби зв’язатися з «Юрієм», чоловік здогадався, що його ошукали, і звернувся по допомогу до поліції.

Наразі слідчими вирішується питання про відкриття за даним фактом кримінального провадження за ч.1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: