На Сумщині психіатричні лікарні заявляють про недостатнє фінансування

11.04.2020

Колектив КНП СОР «Обласна спеціалізована лікарня у м. Глухів» заявив про підтримку звернення колег з лікарні м.Ромни щодо недофінансування психіатричної допомоги. Зокрема, позиція медиків розміщена на сторінці у Фейсбуці закладу.

«Ми підтримуємо звернення наших колег Обласної спеціалізованої клінічної лікарні м.Ромни,щодо недофінансування психіатричної галузі в умовах нової медичної реформи,яка стартувала 1 квітня 2020 року. Наголошуємо , що наш заклад також отримав недостатнє фінансування від НСЗУ!! Обласна спеціалізована клінічна лікарня м.Ромни не один заклад,що надає психіатричну допомогу жителям Сумської області.

На рівні з нею, наш заклад, КНП СОР «Обласна спеціалізована лікарня у м.Глухів » надає психіатричну та наркологічну допомогу жителям 6 районів Сумської області, а саме: Шосткинський,Глухівський,Кролевецький,Ямпільський,Середино-Будський,Путивльський та іншим районам області,в разі необхідності. Тому наш заклад також потребує фінансової підтримки з боку нашого власника та інших джерел фінансування для розвитку матеріально-технічної бази та надання належної медичної допомоги».

Як стало відомо, з початком медреформи вторинної і третинної рівнів допомоги НСЗУ профінансувала ці заклади у значно менших розмірах, ніж було розраховано.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: