Сьогодні виповнилося 4 роки з дня викрадення сумського бізнесмена

12.04.2020

Станом на сьогодні, 12 квітня, місце знаходження викраденого бізнесмена Сергія Бєлослюдцева та особи його викрадачів, досі не встановлене, повідомила речниця прокуратури Сумської області Наталя Науменко. Його партнера по бізнесу Юрія Дубенка продовжують обвинувачувати у заволодінні 50 тисячами доларів під приводом викупу Бєлослюдцева, передає sumy.today.

12 квітня 2016 року. На початку дев’ятої ранку 40-річний Сергій Бєлослюдцев на своєму авто повертається додому після того, як відвіз доньку до школи. Та під під’їздом його будинку на Заливній,5 на нього вже чекали. Четверо чоловіків силоміць витягнули його з авто, перетягнули до свого мікроавтобусу Volkswagen білого кольору із номером АН6881ІМ та уїхали в невідомому напрямку.

Сергій Бєлослюдцев займався імпортом, виробництвом і продажем тканин. Він був засновником і керівником кількох підприємств. Його головними бізнес-партнерами були родина Дубенків і Євген Овсієнко. Той самий, що став одним із героїв документального фільму-розслідування «Король контрабанди» команди «Слідство.Інфо».

Як одну з версій викрадення свого друга Євген Овсієнко тоді називав конфлікт із керівництвом митниці через відмову «працювати» за їхніми умовами по імпорту тканин.

Євген Овсієнко стверджував, що у нього вимагали викуп за Бєлослюдцева у 50 тисяч доларів. На початку 17 року за підозрою в організації викрадення Бєлослюдцева в аеропорту «Бориспіль» був затриманий іще один бізнес-партнер Бєлослюдцева і Овсієнка, зять екс-заступника Сумського міського голови Миколи Денисенка – Юрій Дубенко. Тоді прокуратура також інкримінувала Дубенку вимагання і отримання викупу за повернення Бєлослюдцева  від Євгена Овсієнка.

За кілька днів слідча суддя Зарічного райсуду м.Суми Вікторія Мальована-Когер відмовила у задоволенні клопотання про взяття Дубенка під варту і його відпустили під домашній арешт.

А ще через деякій час прокуратура змінила підозру, і наразі обвинувачує Юрія Дубенка в заволодінні грошима Овсієнка шахрайським шляхом. Сам Дубенко своєї вини в інкримінованому йому злочині не визнає. Ця справа вже три роки перебуває у Зарічному районному суді. За даними речниці прокурора Сумської області Наталі Науменко, після двох років підготовчих засідань, у листопаді 2019-го, справу таки призначили до судового розгляду.

Наступне засідання призначили на 30 квітня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: