«Ви слухайте, що я вам кажу, і робіть те, що я вам кажу!»: у Сумах мер і заммера посварилися через дезінфекційні бар’єри

13.04.2020

Сталося це під час апаратної наради у Сумській міській раді сьогодні, 13 квітня.

Мер Сум Олександр Лисенко вимагає встановлення дезбар’єрів на входах у заклади торгівлі і аптеки. Його перший заступник Володимир Войтенко у відповідь зачитав лист від управління Держпродспоживслужби у Сумській області, у якому зазначено, що наявність дезінфекційних бар’єрів на входах у закладах роздрібної торгівлі, аптеках та АЗС не передбачена.

«Я скасовую їхнє це рішення. Якщо треба, приймемо рішення виконкому. Ми можемо приймати виконкомом рішення, щоб вони допомагали людям. Давайте ми приймемо рішення обов’язково встановлювати дезбар’єри, а хто не буде, закриємо!» — сказав мер.

«Знаходження такого залитого хімією бар’єру – це загроза життю людей, які працюють. Це так і є», — відповів перший заступник міського голови Володимир Войтенко.

— Ви особисто сьогодні поїдьте на Роменську і подивіться, який дезбар’єр ми робимо для автомобілів. А ви говорите, що не можна. Треба зробити на вході дезбар’єр!, — наполягає мер.

— Знаходитися цілий день у такому приміщенні… — намагався відповісти Войтенко

На вході, а не в приміщенні! – продовжив Лисенко.

— Знаходитися цілий день у такому приміщенні?! І так люди усі в масках працюють! – знову почав Войтенко.

— Я буду робити усе, щоб хоча б одну людину врятувати від інфекції! Усе буду робити. Якщо у середині хлоркою миють, то і на вході хлорка може бути. У нас є в міськраді? Є. Ніхто ж ще на алергію не страждає?!

Володимире Володимировичу! Я Вам хочу нагадати нашу з Вами розмову місячної давнини, коли я казав, що треба жорсткі заходи робити, а Ви мені говорили, що нічого страшного не буде, ніхто не захворіє. То люди вмирають сьогодні уже в Сумській області.

— Я такого не казав, що нічого страшного.

— Та як же не казали. Казали, що нічого страшного, що все буде добре. Все добре сьогодні складається у 73 особи (підтверджені випадки коронавірусу в області – ред.), і у нас у Сумах семеро. Ось вам і добре. І невідомо, що буде далі. Коли я казав, що треба блокпости встановити, мені казали: «Не треба! Ви що?! Сьогодні держава поставила. Коли я казав, що треба обмежувати рух людей, мені відповідали: «Ви що! Це порушення Конституції!» А сьогодні вже все — на рівні держави комендантські часи роблять. Тому ви слухайте, що я вам кажу, і робіть те, що я вам кажу!

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: