У Сумах провели тендер на закупівлю тролейбусів

13.04.2020

10 квітня КП «Електроавтотранс» завершило тендерну процедуру щодо закупівлі нових тролейбусів за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), пише shans.com.ua.

Нагадаємо, ще в 2017 році ВР ратифікувала фінансову угоду між Україною та ЄІБ по проекту «Міський громадський транспорт України», і Суми були відібрані для участі в цьому проекті. ЄІБ надає пільговий кредит у 4 млн євро (на 22 роки за ставкою — 2,5%), на який будуть закуплені нові тролейбуси для «Електроавтотрансу». Спочатку на зазначену суму планувалося купити 22 тролейбуса, але зараз ситуація трохи змінилася, так що поки невідомо, скільки одиниць транспорту буде куплено в результаті.

За словами директора КП Віталія Однорога, за умовами угоди з ЄІБ він не має права розголошувати будь-яку інформацію про нюанси угоди (назва фірми-постачальника, кількість закуповуваних одиниць транспорту і т. ін.), поки не буде підписано договір із переможцем тендеру. Це станеться через два-три тижні, після того як європейські консультанти з боку ЄІБ перевірять усі документи і дадуть своє погодження.

Як уже повідомлялося, пропозиції на тендер надійшли від двох учасників: дочірнє підприємство «Автоскладальний завод №1» ПАТ «АК «Богдан Моторс» і консорціум ПАТ «Керуюча компанія холдингу «Белкоммунмаш» і ТОВ «БКМ-Україна». Тролейбуси будуть поставлені двома траншами протягом двох років. Перша партія повинна прибути до кінця поточного року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: