У Сумах та Сумському районі поліція розшукує аферистів, що видурили у своїх жертв усі заощадження

13.04.2020

Шахраї у телефонних розмовах настільки переконливо говорили, що літня сумчанка та мешканець села Кияниця, довірились їм, і в результаті залишилися без копійки грошей.

Вчора з заявою про злочин до Сумського відділу поліції звернулася 64-річна жителька обласного центру та повідомила, що стала жертвою шахрайства.

Як з’ясувалося, у неділю увечері до неї на мобільний телефон зателефонував якийсь чоловік та представившись працівником банку, заявив, що з банківською карткою жінки виникли проблеми, і вона може через дії сторонніх осіб, чи якийсь технічний збій втратити всі свої гроші з рахунку. Жінка захвилювалася, проте «працівник банку» її заспокоїв, сказавши, що аби зберегти кошти, їй просто треба підтвердити деяку конфіденційну інформацію. Не відчуваючи обману, пенсіонерка назвала шахраєві потрібні йому цифрові коди, і вже за 20 хвилин по закінченню розмови, виявила, що її картковий банківський рахунок, на якому знаходилося 28 000 гривень повністю спустошений.

А 92-річного мешканця села Кияниця Сумського району, зловмисники одурили, використавши шахрайську схему з «сином, який скоїв ДТП, і на лікування потерпілого потрібні гроші». Зловмисник так переконливо говорив по телефону, що старенькому й справді здалося, що він розмовляє з сином. І коли «син» попросив «батька» передати пакунок з грошима, тій людині, що за ними прийде, пенсіонер виконав вказівку, і віддав 27 000 гривень своїх заощаджень невідомо кому біля дверей власного ж будинку.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочали розшук злочинців.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: