В Сумській ОДА уточнили подробиці про людей з коронавірусом

13.04.2020

Із 74-ох осіб з COVID-19 на Сумщині двоє видужали, четверо — померли. 17 людей знаходяться в лікарнях області. Про це повідомив заступник директора Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Михайло Мацюк.

Хто одужав

Обидві жінки, що одужали, — жительки Сум. Першою одужала працівниця податкової інспекції. Жінка приїхала до Сум з Чехії 10 березня. Повідомлення про підтвердження діагнозу з’явилося 25 березня. Про її одужання стало відомо 7 квітня.

Друга сумчанка одужала 12 квітня. Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці головна інфекціоністка області Ірина Троцька. Обидві сумчанки лікувалися в обласній інфекційній лікарні.

Хто помер

Перші дві смерті від коронавірусу були зафіксовані у Конотопській районній лікарні. 25 березня там померла 76-річна жінка. Наприкінці березня померла друга пацієнтка лікарні, 59-річна жінка. Обидві жінки мешкали у селі Козацькому Конотопського району.

Двоє людей померли також в Кролевецькому районі. Це 86-річна жінка та чоловік поважного віку. Останній помер вдома, перед смертю мав ознаки ГРВІ. Дослідження на COVID-19 щодо нього проводились за направленням судмедексперта.

Де хворіють нині на Сумщині

Нині позитивні результати тестів на коронавірус мають ще 68 людей. З них 17 госпіталізовані, повідомив Михайло Мацюк.

COVID-19 виявили у вагітної жінки обласного перинатального центру. За словами Михайла Мацюка, жінка знаходиться в окремій палаті, її стан задовільний, у неї немає загострення хвороби.

У Сумах підтверджено COVID-19 у лікарки приватного медичного центру та членів її родини. Михайло Мацюк не вказав назву центру, але повідомив, що всі його медичні працівники перебувають вдома на самоізоляції.

Також COVID-19 підтверджений у двох медичних працівниць інфекційного відділення Конотопської райлікарні, медичного працівника із села Козацького (за інформацією журналістів Суспільного, він вже виписаний додому) та заступника директора центру первинної медико-санітарної допомоги у Сумах. Михайло Мацюк також повідомив, що нині не менше двох десятків медичних працівників в області знаходяться на самоізоляції, оскільки контактували з хворими на коронавірус.

У Конотопському районі коронавірус зафіксований у жителів сіл Козацького, Попівки, Духанівки та міста Конотоп.

У Кролевецькому районі хворіють жителі села Грузьке та міста Кролевець. На Тростянеччині — села Вишневого.

У Шостці лабораторно підтверджено наявність вірусу у 9-річної дівчинки, яка контактувала з хворою на коронавірус жінкою на дитячому майданчику. Пізніше коронавірус зафіксували у другої дівчинки, 12-ти років, яка. за словами міського голови Шостки Миколи Ноги, контактувала з хворими на тому ж дитячому майданчику.

За останню добу, 12 квітня, новий випадок коронавірусу зафіксували у Роменському районі, у особи із села Біловоди. Це перший випадок в цьому районі.

Станом на ранок 13 квітня, за інформацією сумського обласного лабораторного центру, хворіють на коронавірус жителі:

Конотопського району — 22 особи (плюс 2 померли),

Конотопа — 7 осіб,

Сум — 5 осіб (плюс 2 видужали),

Охтирки — 4 особи,

Кролевецького району — 22 особи (плюс 2 померли),

Шостки -7 осіб,

Тростянецького району — 2 особи,

Роменського району — 1 особа.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: