Сумчанам пропонують платити 93 грн за куб холодної води

14.04.2020

Як ми повідомляли, Котельня північного промвузла (КППВ) завершила опалювальний сезон, а разом із ним — і подачу гарячої води в житлові будинки Ковпаківського мікрорайону. З 10 квітня третина Сум, у розпал карантину, залишилася без можливості повноцінно дотримуватися санітарно-гігієнічних правил і комфортно перебувати вдома.

З цією проблемою мешканці кількох будинків звернулися до обласної організації ПП «Партія Шарія». «Третій рік поспіль на початку опалювального сезону виникає проблема з опаленням, а по завершенню опалювального сезону, другий рік поспіль, ми залишаємося без гарячої води, — розповіла голова правління ОСББ «Іллінська, 52/2» Лариса Демиденко. — Ви розумієте, що таке в період карантину залишитися мешканцям 9-поверхівки (а це 365 чоловік) без гарячої води?».

За словами жителів району, воду обіцяють дати тільки 13 червня. Минулого ж року люди жили без неї цілих 7 місяців. «Років 8 тому наш будинок був підключений до ТЕЦ, але після перепідключення до КППВ почалися всі ці проблеми, — говорять мешканці району. — Влада закликає дотримуватися правил, але зі свого боку нічого не робить, окрім заборон та закликів».

Нарешті почувши проблему, вчора під час апаратної наради мер Сум Олександр Лисенко доручив пустити гарячу воду споживачам КППВ.

«Сьогодні вони зробили перепідключення гарячого водопостачання з КППВ на «Сумитеплоенерго». Але! Біжить вода температурою в 30 градусів! А люди будуть платити як за гарячу», — говорить представник «Партії Шарія», фахівець у сфері ЖКГ Тимур Вірьовкін.

Сумчани обурені: віддавати 93 грн за куб холодної води вони не збираються. «Тече холодна вода — це вимивання грошей з нещасних людей», — коментують жителі вул. Іллінської.

Мера Сум закликають навести нарешті лад у системі гарячого водопостачання міста. «Олександр Миколайович та представники «Сумитеплоенерго»! Розберіться з проблемою і дайте людям гарячу воду. Досить щороку «піаритися» на цій проблемі», — наголосив Тимур Вірьовкін.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: