Обласні депутати з бюджетної комісії розподілили державну субвенцію закладам охорони здоров’я Сумщини

14.04.2020

Депутати обласної ради, які входять до комісії з питань бюджету, чи не повним складом зібралися вчора, 13 квітня, аби погодити внесення змін до обласного бюджету 2020 року. На засіданні були присутні заступник голови обласної ради Тетяна Головко, керівники профільних управлінь ОДА – Департаменту фінансів Олена Батраченко та управління охорони здоров’я Дмитро Кравцов.

Головне питання – розподілення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я на загальну суму 86 973 100 гривень. Варто зауважити, що ці кошти надійшли в область завдячуючи неодноразовим зверненням обласних обранців до вищого керівництва країни з проханням виділити додаткові кошти на медичне забезпечення закладів охорони здоров’я Сумщини.

Майже 40 млн грн з цієї суми розподілено на оплату поточних видатків, в тому числі заробітної плати, для тих медичних установ, які у ході медичної реформи з 1 квітня поточного року не можуть бути контрактовані, а відтак і отримувати фінансування з Національної служби здоров’я України. Це – Сумський обласний спеціалізований будинок дитини, Сумський обласний Центр медико-соціальної експертизи, Сумське обласне бюро судово-медичної експертизи та КЗ СОР Обласна база спецмедпостачання.

Відтак для обласного будинку дитини виділено 10,4 млн грн, для проведення належної медико-соціальної експертизи – 10,8 млн грн, для проведення судово-медичної експертизи – майже 15 млн грн і 3 млн грн – для бази спецмедпостачання.

Майже 16 млн гривень надійде для передачі місцевим бюджетам області на забезпечення лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет десмопресином. На сьогодні область забезпечена коштами у цьому напрямку на 61,8% від потреби. Ці гроші розподілені пропорційно кількості хворих та враховуючи їхні потреби у лікуванні. Загалом на Сумщині 5308 людей, що потребують інсуліну та десмопресину.

Інші понад 30 млн грн залишаються в обласному бюджеті тимчасово нерозподіленими. Напрями, на які планується виділити ці кошти, потребують опрацювання.

Під час засідання комісії обласному управлінню охорони здоров’я доручили звернути увагу на забезпечення засобами індивідуального захисту не лише працівників лікарень, а й тих закладів чи окремих працівників, які залучені до реалізації заходів щодо попередження розповсюдження та поширення на території області коронавірусної хвороби. Наприклад, медиків і соціальних працівників, які виїжджають до одиноких літніх людей чи осіб з інвалідністю; співробітників установ, що беруть участь у чергуванні на КПП та інших.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: