Ірина Троцька пояснила, коли людина вважається такою, що одужала від COVID-19

14.04.2020

Як уже повідомлялося, у Сумах виписали двоє перших пацієнтів, які вилікувалися від коронавірусу.  Їм зробили повторні лабораторні вірусологічні аналізи на COVID-19, які показали негативний результат. Про це повідомила голова групи експертів з питань інфекційних хвороб управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Троцька під час брифінгу щодо попередження поширення коронавірусу на Сумщині

За її словами, починаючи з середини березня до обласної інфекційної клінічної лікарні ім. З. Й. Красовицького були госпіталізовані особи з підтвердженими випадками або з підозрою на COVID-19.

За стандартами ВООЗ, людина вважається такою, що одужала та є безпечною для оточуючих, якщо два тести поспіль показують негативний результат. Наразі в області таких особи дві, вони виписані з медзакладу зі статусом одужання. Стан здоров’я пацієнтів оцінюється як добрий. Клінічні симптоми захворювання на коронавірусну інфекцію зникли ще до повторного проведення контрольних досліджень.

Наразі більшість пацієнтів в області – це ті, які знаходяться на самоізоляції під контролем сімейного лікаря. Їм поступово проводять вірусологічні дослідження. Деякі з них мають вже другий (контрольний) зразок при від’ємному першому. Тобто кількість осіб на Сумщині, які одужали, буде поступово збільшуватися.

Госпіталізовано станом на сьогодні – 17 осіб.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: