Сумський депутат підробляє молодшим науковим співробітником

14.04.2020

Про це стало відомо з декларації, яку депутат Сумської міської ради Віталій Бурбика подав до НАЗК 12 квітня. Згідно із декларацією, минулоріч Віталій Бурбика отримав 11 380 грн зарплати за основним місцем роботи у Сумському державному університеті.

Віталій Бурбика пояснив, що вже кілька років займається наукою, захистив дисертацію на тему «Адміністративно-правові засади взаємодії органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами» і продовжує займатися дослідженням адміністративного права в Інституті права СумДУ. Там же він працює на чверть ставки молодшого наукового співробітника з осені минулого року, пише sumy.today.

Найбільше ж грошей Віталій Бурбика минулого року отримав від продажу рухомого майна (300 тис. грн) та 270 тис. грн від зайняття підприємницькою діяльністю. Його дружина отримала минулого року 390 тис. грн спадщини від свого батька, який теж працював у СумДУ, а до цього був заступником прокурора Сумської області. Зарплату у 50 тис. грн вона отримує у Бурбики Тамари Анатоліївни, яка є приватним нотаріусом.

Також минулоріч у депутата з’явилися дві нові земельні ділянки у Великій Чернеччині загальною площею понад 2,2 гектари.

Із житла депутат декларує тільки будинок площею 30 кв.м., в якому він безоплатно проживає. Іще один будинок невідомої площі, яким він користується із 2009 року, зазначений як місце реєстрації.

Минулого року у безоплатному користуванні Віталія Бурбики з’явився автомобіль Mitsubishi Outlander 2017 року, а у власності він декларує Dodge Dart 2015 року та Dodge Dart 2016 у власності дружини.

Що цікаво, сьогодні у Фейсбуці з’явилася інформація про начебто подання кандидатури Віталія Бурбики Президентові України для призначення на посаду голови Сумської районної державної адміністрації. Коментувати це Віталій Бурбика відмовився.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: