Конотопчанка під домашнім арештом пішла на крадіжку в магазин

15.04.2020

Як уже повідомлялося раніше, кілька тижнів тому у Конотопі поліція охорони затримала двох молодих жінок за скоєння крадіжки товарів побутової хімії та парфумів у одному з магазинів міста. Після ряду проведених слідчих дій правоохоронці оголосили їм про підозру у вчиненні злочину.

Старшій із фігуранток, 34-річній конотопчанці, судом було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Проте, це не завадило їй скоїти ще два аналогічні злочини. Вирахували її допомогла камера внутрішнього спостереження, яка зафіксувала факт крадіжки. Переглянувши відеозаписи, правоохоронці одразу ж упізнали злодійку. У поліції вона зізналась, що діяла за вже відпрацьованою схемою: прийшовши до магазину, роздивлялась товари на дальніх від прилавку вітринах. А помітивши, що продавці не звертають на неї уваги, клала уподобані речі до власної сумки чи в кишені і йшла геть. Потім крадене продавала, а гроші витрачала на свої потреби. Серед викраденого – пральний порошок, засоби особистої гігієни, парфуми, шкарпетки. Своїми діями правопорушниця завдала торгівельній точці збитків на суму більше, ніж тисяча гривень.

Наразі жінці вже повідомлено про підозру у скоєному. Слідчі кваліфікують її дії за ознаками ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає кримінальну відповідальність у вигляді арешту строком від трьох до шести місяців або позбавлення чи обмеження волі терміном до п’яти років. Наразі правопорушниці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Остаточну ж «крапку» в цій справі поставить суд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: