На Сумщині шукають родичів загиблого солдата Другої світової

15.04.2020

Наприкінці березня в Пулинському районі Житомирської області пошуківці знайшли останки солдатів Червоної армії. Вдалося встановити ім’я одного з них – cолдат Григорій Бойко, родом з Сумської області. Його дані є на меморіальній плиті братської могили поблизу села, де знайшли останки.

Про це 14 квітня повідомили на сторінці Історико-патріотичного об’єднання «Пошук» у Facebook.

«28 березня 2020 року під час польових пошукових робіт в Пулинському районі Житомирської області в одній ямі були виявлені останки 3-х військовослужбовців Червоної армії та 1 особистий розпізнавальний знак (т.з. медальйон). Встановити кому саме належить медальйон не є можливим, так як останки дуже погано збереглися.

Проте за допомогою нашої команди експертів вдалося встановити ім’я одного з воїнів, вказане у медальйоні. Ним виявився: Бойко Григорій Іванович 1920 р.н. українець, уродженець Сумської області. В адресі сім’ї вказано: Сумська область, місто Охтирка 10 сотня вулиця Молотова передати Бабичу Михайлу. Розпочинаємо пошук рідних солдата. Сумська область, місто Охтирка – допомагаємо! Цікавим фактом є те, що анкетні дані червоноармійця Бойко Г.І. набиті на меморіальній плиті братської могили у селі, біля якого його знайшли. Це вже не перший випадок. Подібна ситуація мала місце в 2017 році, коли наша пошукова група знайшла останки солдата з медальйоном, по якому було встановлено, що це Атаєв К.», – написали пошуківці.

28 березня 2020 року під час польових пошукових робіт в Пулинському районі Житомирської області в одній ямі були…

Опубліковано Історико-патріотичне об'єднання «Пошук» Вівторок, 14 квітня 2020 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: