Суд наклав арешти на документи, вилучені в мерії Сум

16.04.2020

У реєстрі судових рішень оприлюднені три ухвали слідчого судді Зарічного районного суду міста Суми Олександра Капкіна про арешт документів, вилучених під час обшуку у Сумській міській раді та її структурних підрозділах. Як стало відомо із цих ухвал, слідче управління обласної поліції х жовтня минулого року розслідує кримінальне провадження за ознаками розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем. Досудове розслідування було розпочате за повідомленням Управління СБУ в Сумській області.

Це повідомлення стосується тендеру на закупівлю спеціалізованого програмного забезпечення ддя реалізації єдиного центру звернень громадян до міської ради в рамках проєкту Контакт-центр 15-80. За повідомленням УСБУ, було розтрачено близько 220 тис. грн. Крім того, слідчі підозрюють, що «службові особи Сумської міськради, зловживаючи службовим становищем з метою уникнення проведення централізованих тендерних закупок послуг програмного продукту Онлайн школа, посилаючись на розпорядження міського голови, зобов’язали директорів шкіл міста Суми укласти договори з ТОВ ОШКОЛА без права вибору альтернативних варіантів. Також службові особи Сумської міської ради, зловживаючи службовим становищем, на виконання проєкту Безпечна школа умисно примушували директорів ЗОШ м. Суми укладати договори з КП Інфосервіс щодо обладнання відеоспостереженням школи за ціною вище ринкової», — йдеться в ухвалі слідчого судді.

У рамках розслідування цього кримінального провадження слідчими 8 квітня були проведені обшуки у відділі інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення Сумської міської ради, що знаходиться за адресою Покровська площа, 2, відділі Служба 15-80 Сумської міської ради на Горького, 21 та у самій міськраді на площі Незалежності, 2.

13 квітня в реєстрі судових рішень були оприлюднені ухвали про накладення арешту на документи, вилучені під час цих обшуків.

Ознайомитись із ухвалами ви можете у реєстрі судових рішень за пошуком справи №591/379/20.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: