Сумчанин, який повернувся з Польщі, замість обсервації пішов пити

16.04.2020

16 квітня 2020 року чоловіка, який самовільно залишив місце обсервації, суд притягнув до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину та наклав на нього штраф в розмірі 17000 грн.

Відповідно до протоколу, 5 квітня 2020 року у дворі будинку по пр. М.Лушпи в м. Суми, розпивав алкогольні напої, самовільно залишивши місце обсервації чим скоїв правопорушення передбачене ст. 44-3 КУпАП.

Чоловік у судовому засіданні пояснив, що він повернувся з Польщі, про те, що йому необхідно перебувати на обсервації за місцем проживання йому відомо, але 5 квітня 2020 року він дійсно залишив місце обсервації.

Провина чоловіка підтверджується зібраними матеріалами справи, які досліджені в суді, у тому числі й письмовими поясненнями свідка, згідно яких він знає, що його сусід нещодавно повернувся з Польщі, але 5 квітня 2020 року близько 20.30 він його зустрів біля будинку по пр. М. Лушпи. Чоловік перебував з ознаками алкогольного сп’яніння та без засобів індивідуального захисту (маски). На зауваження не реагував та повідомив, що йому все одно.

При призначенні адміністративного стягнення, судом враховано характер скоєного правопорушення та особу правопорушника. Також чоловікові доведеться сплатити і судовий збір в розмірі 420 грн. 40 коп. на користь держави.

Постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів. Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаній справі можна здійснити за номером 591/2256/20.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: