Сумчани отримують освячені паски поштою

16.04.2020

Освячені паски – з доставкою додому. Частина українців у період карантину замовляє пасхальну випічку поштою. Зокрема, таку послугу ініціювали спільно «Укрпошта», київський хлібозавод та Міністерство інфраструктури України, щоб дати можливість людям залишитися вдома у Великдень, передає suspilne.media.

Сумська листоноша Тетяна Черченко з 34-го відділення несе замовлення за однією з адрес — до пані Ганни. «Моя мама – похилого віку, не хотілося б її наражати на небезпеку. Так як паски освячені, ми пройнялися цією ініціативою. Три паски замовили, вони по 450 грамів — 150 гривень. Це нормальна ціна, ціни зараз дешевші і не можуть бути», — розповідає сумчанка Ганна Бочарова.

За вчора, як повідомив директор сумського відділення Укрпошти Ігор Сумарока, містом розвезли понад сотню пасок. «Ми їх безкоштовно доставляємо додому, там за них сплатять, як за товар. Є два види пасок: за 30 та за 50 гривень».

У межах цієї ініціативи паски можна було замовити до 12 квітня. Наразі мешканцям Сумщини мають доставити 300 пасок. До Сум паски приїхали з Києва. Там їх освятили минулої суботи. Доставити вироби замовникам мають до Страсної п’ятниці.

Замовляли паски для тих, хто не може придбати їх самотужки, і благодійні організації. Так, наприклад, фонд «Старенькі», що діє у Києві та Дніпрі, сплатив вартість пасок за людей, якими опікуються місцеві територіальні центри. Займаються освяченням своїх товарів і місцеві виробники Сумщини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: