На Сумщині за відмову від обсервації виписали 31 адміністративний протокол

16.04.2020

За словами начальника обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Сумської області Олександра МИЛАША, згідно з постановою Кабінету Міністрів №211 (зі змінами), особи, які перетинають державний кордон, обов’язково підлягають обсервації, незалежно від місця проживання. У разі відмови — адмінпротокл

«Донедавна у нас не було правових підстав примусово відправляти громадян, які перетинають кордон, на обсервацію. І ми цим особам надавали пам’ятки під підпис про необхідність самоізоляції. Наразі ми вже маємо затверджену комісією ТЕБ та НС спеціальну декларацію особи, яка потребує обсервації. Тож людині пропонується підписати цю декларацію і пройти добровільну обсервацію. У разі відмови складається адміністративний протокол», − зазначив посадовець.

На людей, які відмовились від обсервації, на Сумщині складено 31 адміністративний протокол: 23 − у ПП «Бачівськ» і 8 − у Юнаківці.

Згідно зі статтею Адміністративного Кодексу 44/3, за діяння, які полягають у порушенні правил щодо карантинних, протиепідемічних санітарних правил і норм, розмір штрафу складає від 17 тис. грн. до 34 тис. грн. Маються на увазі особи, які відмовилися від підписання згоди на обсервацію, або які порушили умови обсервації.

Станом на сьогодні відправлені на обсервацію 12 осіб. Вони перебувають в Конотопському районі.

За словами в.о. директора Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Володимира Збаражського, до місця обсервації було відправлено фахівця для обстеження стану цих людей. Станом на вчора в обсерваторі хворих не було, люди були здорові та надалі перебувають під дистанційним медичним наглядом.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: