Сумські “вільники” тренуються в умовах карантину

17.04.2020

Восени 2020 року виповнюється 55 років вільній боротьбі у Сумах. Поки «вільники», як і всі спортсмени, займаються в умовах карантину, передає suspilne.media.

Президент Сумської регіональної федерації з вільної боротьби Юрій Голуб підтримує форму за допомогою різних підручних матеріалів та… дерева: «У нас є така унікальна, ексклюзивна, авторська вправа, яку вже більше трьох десятків років використовують всі сумські чемпіони. Три покоління борців щоденно на ранкових зарядках».

З вихованцями «Академії вільної боротьби Юрія Голуба» проводять тренування в інтернеті. До тренувань приєдналися не лише сумчани.

«Ми створили групу, у ній — близько ста дітей, батьків зареєстровано, і робимо такі ексклюзивні, чотири рази на тиждень, онлайн-тренування. Провожу їх зі своєї домівки. Всі основні групи м’язів ми пропрацьовуємо. І, на мій погляд, це дає для декого більший ефект, ніж коли діти присутні в спортивній залі. До групи підключилися представники з Одеської області (близько 20-ти дітей зі спортивного клубу «Балкани»), також є декілька дітей наших друзів з Донецької області, Чернігів підключився і, що не може не радувати всіх нас, — Австрія і Ізраїль займаються з нами, два клуби», — розповів президент Сумської регіональної федерації з вільної боротьби Юрій Голуб.

Кандидат у збірну України на участь в Олімпійських іграх в Токіо Олександр Колдовський теж показав, як тренується під час карантину:

«Все, що не робиться — все на краще. Зробили невелику паузу — тиждень перерви. Зараз повноцінно готуємося, бігаємо кроси, тренуємося на свіжому повітрі. Тому все за планом. Сподіваюся, незабаром ситуація покращиться в країні і в світі, закінчиться карантин».

На літній період, за словами Юрія Голуба, через відміну авіаперевезень знаходитимуть шляхи розвитку на місці. Наразі, вже запланували літні змагання, сімейні фестивалі та оздоровчий табір у Карпатах.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: