Дитячий футбол в онлайні: як тренується сумська «Барса» на карантині

17.04.2020

На початку квітня мали стартувати матчі другого кола чемпіонату дитячо-юнацької футбольної ліги Сумської області, 11-го квітня – чемпіонату України. Сьогодні футбольні поля сумської обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Барса» порожні. Діти нині знаходяться на карантині та займаються онлайн. Тренери, крім фізичних вправ, обговорюють тактику і стратегію майбутніх ігор.

«Ми розглядаємо теми індивідуальних завдань в домашніх умовах для дітей, контролю цих завдань, тощо. Планується розглянути теми виходу з карантину, адаптації дітей до навчально-тренувальної роботи», — розповідає заступник директора з навчально-тренувальної роботи Олександр Коваль.

Щодо всеукраїнських змагань, директор футбольного центру «Барса» Вадим Гордієнко говорить, що попередньо сезон команди не дограють:

«Він взагалі, напевно, буде скасований вцілому. І, дай Бог, щоб все було добре, 1-го вересня розпочнеться новий сезон. Він повторить старий сезон. Бо те, що планувалось, — реформування вищої ліги — його в новому форматі не буде, і ще один рік дограється по старій схемі, цей чемпіонат України».

Щодо участі у Чемпіонаті дитячо-юнацької ліги Сумської області – питання вирішуватиметься після завершення карантину.

Нині у вищій лізі дитячо-юнацької футбольної ліги України футбольний центр «Барса» виступає із командами Києва, Дніпра, Донецька, Харкова, Запоріжжя та Полтави у групі «2». Крім того, команди центру беруть участь у чемпіонаті ДЮФЛ Сумської області та у першості України серед команд U-19 першої ліги.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: