У Сумах переглядатимуть справу про вибух у нічному клубі

18.04.2020

17 квітня Зарічний районний суд міста Суми повідомив про призначення підготовчого засідання у справі за обвинуваченням 30-річного сумчанина у влаштуванні вибуху в нічному клубі «Луна», внаслідок чого постраждали вісім людей.

Нагадаємо, подія сталася 10 червня 2018 року близько 6 години ранку в нічному клубі «Луна» у м. Суми. Цього дня молодий чоловік, на голові якого була балаклава, увійшов у хол клубу, зірвав чеку та кинув у людей гранату. Після цього він намагався втекти, однак був затриманий працівниками поліції. Внаслідок вибуху тілесні ушкодження отримали 8 осіб.

21 листопада Зарічний райсуд засудив чоловіка до 10 років позбавлення волі, визнавши його винним у закінченому замаху на умисне вбивство двох або більше осіб з хуліганських мотивів. Обвинувачений з цим не погодився. В апеляційній скарзі він просив перекваліфікувати його дії як нанесення тілесних ушкоджень різної ступені тяжкості та хуліганство вчинене із застосуванням гранати.

Харківський апеляційний суд 12 березня цього року ухвалив скасувати вирок першої інстанції і направити кримінальне провадження на новий судовий розгляд.

На думку апеляції, рішення суду першої інстанції не було належним чином обґрунтованим і вмотивнованим, а саме апеляційний суд зазначив, що замах на вбивство може бути вчинено лише з прямим умислом, тобто обвинувачений мав усвідомлювати і передбачати суспільно небезпечні наслідки своїх дій і бажати їх настання. Як пояснив обвинувачений в апеляційній скарзі, з потерпілими він не знайомий і в нього не було умисли на їхнє вбивство.

Підготовче судове засідання призначено на 7 травня 2020 року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: