Ремонт сумської пам’ятки архітектури за 12 млн без торгів віддали фірмі з кримінальним шлейфом

18.04.2020

Учора, 17 квітня, у системі публічних закупівель ProZorro було оприлюднене поваідомлення про намір укласти договір на реставрацію будинку по вул. Соборній, 32, який є пам’яткою архітектури місцевого значення, пише sumy.today.

Як стало відомо з повідомлення, розміщеного у системі  ProZorro, Департамент інфраструктури міста Сумської міської ради збирається укласти договір на реставрацію покрівлі та фасаду житлового будинку по вул. Соборній, 32. Підрядником робіт на12,353 млн грн по переговорній процедурі, без проведення відкритих торгів, обране ПП Рембудсервіс «Комфорт -П».

Застосування переговорної процедури департамент обґрунтовує тим, що вже двічі скасовував тендер (11 лютого та 13 березня) через відсутність достатньої кількості учасників.

Що стосується, ПП Рембудсервіс «Комфорт -П», то підприємство зареєстровано у Сумах, має статутний капітал у 1000 грн, а його єдиним засновником є Савченко Євген Павлович.

Усього з часу введення системи ProZorro підприємство підписало 16 договорів на суму понад 20,8 млн грн, більшість з яких – по неконкурентним процедурам. Найчастіше підприємство працювало якраз із Департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради. З ним ПП Рембудсервіс «Комфорт -П» уклало 12 договорів на 6,2 млн грн. А найбільше бюджетних грошей – понад 12млн — підприємству принесли два договори з Управлінням капітального будівництва Сумської обласної державної адміністрації.

З реєстру судових рішень стало відомо, що у 2016 році слідче управління обласної поліції розслідувало кримінальне провадження стосовно привласнення бюджетних коштів під час реконструкції будівлі сумської станції швидкої допомоги. Слідчі вважали, що гроші були привласнені шляхом штучного завищення вартості матеріалів. Причетними до злочину правоохоронці тоді вважали саме службових осіб ПП Рембудсервіс «Комфорт-П» за попередньою змовою із службовими особами іще двох підприємств — ТОВ «Парадіз-Суми» та ТОВ «Демпікс Груп».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: