Сумський митрополит Євлогій привітав вірян із Великоднем

19.04.2020

Митрополит Сумський і Охтирський Євлогій записав відеопривітання зі Світлим Христовим Воскресінням.

«У дні нинішньої тривоги, збентеження і скорботи, коли все людство відчуло безсилля перед невидимою стихією смертоносної хвороби, звістка про Воскреслого Спасителя дарує нам можливість відчути, що Бог любить і оберігає людину та створює умови для прояву її кращих якостей. Численні приклади жертовності, взаємної підтримки та солідарності перед обличчям злої стихії стали проявом прагнення людей узгоджувати своє життя із Заповідями Божими.

Небезпека дала нам можливість гостріше відчути милість Божественного благовоління, що не залишає Своїм піклуванням всіх нас. Обмеження та незручності, викликані необхідністю перешкоди поширення хвороби, стали новим випробуванням віри та уроком християнського смирення. Навчімося ж сьогодні, маючи мале – цінувати те, що більше, задовольняючись доступним – не сумувати, а дякувати Богові, терплячи труднощі – зберігати бадьорість і добросердя!

Світло Воскресіння Христового знову й знову осяває темряву людської печалі та розпачу, просвіщає наші серця, сповнюючи їх теплом Божественної любові, дарує всім нам нові сподівання та життєву силу. Нехай чудо пасхальної радості стане для кожного початком справжнього відродження його духовного життя!» — сказав Євлогій у Великодньому посланні до мирян.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: