Обвинуваченого у підриві нічного клубу «Луна» судитимуть знову

19.04.2020

Чоловіка, якому інкримінують влаштування вибуху у приміщенні нічного клубу «Луна» в Сумах у червні 2018 року, судитимуть по новому колу. Апеляційний суд скасував вирок — 10 років позбавлення волі — і повернув справу до суду першої інстанції.

Як передає Суспільне, повернення справи аргументоване ним, що Зарічний районний суд під час винесення вироку «не зазначив мети і мотива вчинення умисного вбивства» та «у мотивувальній частині вироку також не зазначив форми вини кримінального правопорушення».

Апеляційний суд продовжив тримання під вартою підозрюваного чоловіка до 10 травня 2020 року включно. Зарічний районний суд, натомість, призначив підготовче засідання у справі вибуху в клубі «Луна» на 7 травня 2020 року.

Чоловіка обвинувачують у кількох кримінальних правопорушеннях, у тому числі: «закінчений замах на умисне вбивство двох або більше осіб», «опір правоохоронцям», «незаконне поводження з боєприпасами».

Що відомо про вибух у нічному клубі «Луна»

Близько 6 години ранку 10 червня 2018 року до нічного клубу «Луна», який розташований в одному зі спальних мікрорайонів Сум, зайшов чоловік. Він був у балаклаві, у руці тримав гранату. У вестибюлі клубу чоловік зірвав чеку та кинув боєприпас в бік людей. В цей час в приміщенні знаходилися відвідувачі та персонал.

Далі чоловік намагався втекти, чинив опір правоохоронцям, однак, був затриманий. Момент вчинення ним вибуху зафіксувала камера відоспостереження.

У результаті вибуху травмувалися 8 людей. Усі вони проходили у справі як потерпілі. Одна з потерпілих, Марина Коновалова, клопотала до суду з проханням 1 мільйона гривень — за отримані від вибуху тілесні та моральні ушкодження.

Справу слухали у Зарічному районному суді з листопада 2018 року. Вирок — позбавлення волі на строк 10 років та більше 200 тисяч гривень компенсації потерпілим — суд виніс 21 листопада 2019 року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: