У Сумах із дотриманням карантину роздали Благодатний вогонь

19.04.2020

У ніч з 18 на 19 квітня в Сумах відбулися урочистості з нагоди Великодня, який православна громада Сумської єпархії відзначала в умовах безпрецедентних карантинних заходів, що були введені через загрозу коронавірусної інфекції.

Митрополит Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні соборного духовенства очолив Великодні богослужіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Архіпастир роздав Благодатний вогонь, який було привезено з Ієрусалиму. Під час Божественної літургії були піднесені особливі молитви про подолання вірусної небезпеки, а також за лікарів та тяжкохворих від вірусної хвороби. Також було прочитано Архіпастирські Великодні послання Святішого Патріарха Кирила, Блаженнішого Митрополита Онуфрія та Високопреосвященнішого митрополита Євлогія.

Як передає Православна Сумщина, богослужіння відбувалися за дотриманням усіх вимог карантину: кожен богомолець мав медичну маску, а також розташовувався на подвір’ї собору на відстані два метри, за чим слідкували призначені волонтери. Освячення великодніх кошиків звершував священник у масці, люди підходили лише по одному та відразу відходили.

Значна кількість співробітників поліції була розташована довкола собору та на території, пильно стежила за усіма подіями, ніяких зауважень чи претензій не виникало.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: