У Глухові з’явився білосніжний міст

20.04.2020

Тим, хто живе на Усівці в Глухові, і не снилось, що їх місток по вулиці Благодатній може бути привабливим, безпечним та ще й місцем для селфі. Уже багато років тут були великі дірки, бо старі стовпці розсипались. Міст не тільки виглядав неестетично, але ж і ніс велику загрозу: у водойму могла легко звалитись не те що дитина, але й доросла людина.

38-річний місцевий підприємець Євген Тіщенко, який зай­мається виготовленням вікон і дверей та будівництвом, за свої кошти відновив огорожу мосту, чим дав поштовх усьому мікрорайону: тепер люди вже думають, як прибрати сміття, де квітів насадити. Розповідати про проведену роботу чоловік, м’яко кажучи, не дуже хотів. Бо робив це не для слави. Упевнений, що кожен може бути чимось корисним, а не шукати винних у тому, що в нас щось не так.

Коли Євген задумав зробити цю корисну справу, на перший погляд здавалось, що нема нічого складного. Але, як виявилось, не все так просто. Щоб не робити проєкт, бо то довга і недешева справа, був лише один варіант: відновити історичний вигляд огорожі. Так як підприємець має вищу освіту за професією будівельника, то почав сам обмізковувати, як, що і до чого. Прометнувшись сайтами, зрозумів: ні елементів, як на огорожі, ні форм, щоб їх виготовити, взяти ніде. Треба все робити з нуля. На розрахунки і підготовку пішло близько 3 тижнів. Зварили з металу відповідну форму, виготовили вібростіл, і робота закипіла. Євген для огорожі виготовив бетон класу М-400, де присутній гранітний щебінь у відповідних пропорціях з піском та цементом. Бо це найміцніше, що може бути. Укріпили кожну балясину арматурою. Загалом для усівського мосту зроблено 15 нових стовпців.

Майстрам довелося проявити винахідливість, щоб, не пошкоджуючи перил, вставити нові елементи в огорожу. Роботою займались Євген Дзекелев та Володимир Тищенко. Хлопцям знадобилось 11 годин, щоб усе облаштувати. На завершення візитівку Усівки пофарбували в білий колір. Наступного дня перехожі робили там селфі!

nedelya.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: