Житель Сумщини підпалив квартиру родичів через житловий конфлікт

21.04.2020

Про нічну пожежу в одній із багатоповерхівок Шостки в поліцію повідомили співробітники четвертої Державної пожежно-рятувальної частини. За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції.

На місці з’ясувалось, що двері підпалили. Правоохоронці одразу розпочали комплекс оперативних заходів щодо розшуку і затримання підозрюваної особи. «Вжиті заходи дали свій результат, — розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Зловмисником виявився 37-річний родич мешканців квартири. Його знайшли та затримали співробітники сектору реагування патрульної поліції».

За словами підозрюваного, його діям передував тривалий конфлікт з родичами за це житло. Останній запевняє поліцейських, що під час підпалу був впевнений, що у квартирі нікого не має. Насправді ж, під час пожежі у помешканні були троє мешканців і вони спали. Проте, відчувши запах диму, прокинулися та забили на сполох. Ніхто з людей не постраждав.

Наразі чоловіку судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. В поліції за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна». Санкція статті передбачає від трьох до десяти років позбавлення волі, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: