У Сумах через карантин хочуть продовжити договір на вивіз сміття зі старими перевізниками

21.04.2020

Сьогодні, 21 квітня, виконком прийняв рішення винести на розгляд Сумської міської ради питання про внесення змін до її рішення 2015-го року, яким були введенні в дію результати конкурсу на вивіз сміття, пише sumy.today.

Член виконкому Юрій Удовенко взяв слово: «Я не зовсім розумію, чому на сайті міської ради ще досі не вивісили цей проєкт рішення. А пропозиція у мене наступна: ми при попередньому обговоренні так і не почули думку юридичного управління, а я особисто маю сумніви, що договори можна подовжувати після їхнього закінчити на тих же умовах». Він запропонував поставити також на голосування проєкт рішення, яким поділити місто 50 на 50 між «А-Муссон» та «Сервісресурс».

Однак начальник правового управління мерії Олег Чайченко сказав, що незаконним буде саме таке рішення. І запропонував дозволити старим перевізникам працювати в умовах існуючих договорів до нового конкурсу. Нагадаємо, зараз ¾ міста обслуговує «А-Муссон», а «Сервісресурс» — ¼.

До дискусії підключився Директор департаменту інфраструктури Олександр Журба, який повідомив, що проєкт рішення був оприлюднений 15 квітня.

Після обговорення 12 із 16 присутніх членів виконкому проголосували «за» те, щоб таки підписати додаткові угоди з «А-Муссон» та «Сервісресурс» на старих умовах до 30 червня, або поки не будуть укладені договори за результатами нового конкурсу. Рішення прийняте. Від голосування утримились тільки четверо: Ольга Волошина, Віталій Зікрань, Костянтин Тихенко та Юрій Удовенко. Цікаво, що дружина останнього Альона Дмітрєвская, яка працює заступницею міського голови проголосувала «за».

Нагадаємо, «сміттєвий» конкурс через карантин відклали на 28 травня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: