Пожежу монастиря на Сумщині гасять 40 рятувальників

21.04.2020

Як уже повідомляли «Сумські дебати», у селі Гамаліївка Шосткинського району ввечері загорівся Харалампієвський монастир — пам’ятка архітектури, яка була заснована на початаку XVIII століття. Відомо, що на гасіння історичної спадщини виїхало 10 одиниць техніки із чотирьох районів.

За даними пресслужби Управління ДСНС в Сумській області, інформація про загоряння на території Гамаліївського монастиря надійшла на лінію 101 о 19.06. На місце направили 10 одиниць техніки із Шосткинського, Кролевецького, Глухівського та Ямпільського районів. На місці і зараз працюють 40 рятувальників. Локалізувати вогонь вдалося о 20.36. Зараз співробітники ДСНС розбирають обгорілі конструкції, аби знайти прихований вогонь. За попередніми даними, травмованих і загиблих немає.

Пресслужба обласної ДСНС повідомила, що загорілась допоміжна будівля монастиря. На місце виїхала слідчо-оперативна група поліції на чолі з керівником Шосткинської поліції Сергієм Забозлаєвим.

Поліція повідомляє, що горів дах гуртожитку на території монастиря. Причини та обставини пожежі з’ясовуються, — інформує відділ комунікації поліції Сумської області.

Нагадаємо, тут започатковано новий державний історико-культурний заповідник «Державотворці Сіверщини», згідно з постановою Кабінету міністрів України. Гамаліївський Харлампіївський монастир є пам’яткою архітектури національного значення, це один із останніх монастирів-фортець, побудованих в Україні. Тут знаходиться усипальниця двох гілок родини Скоропадських. Це єдине захоронення гетьманів, яке знаходиться в Україні.

shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: