У Сумській інфекційній лікарні розповіли, чому не прийняли жінку з температурою

22.04.2020

Жінку, яка померла 20 квітня, «швидка» привозила до медичного центру інфекційних хвороб та дерматології імені З. Красовицького (в минулому обласна інфекційна лікарня — ред.) з підозрою на коронавірусну інфекцію.

За словами головного лікар центру  Ірини Троцької, зараз їхня лікарня обмежена в госпіталізації. Відповідно до наказу управління охорони здоров’я, до центру можуть госпіталізувати хворих на ГРВІ, клінічно підтверджену пневмонію, підозру на коронавірус та коронавірус, повідомляє Суспільне.

«Цю пацієнтку привезли до нас, лікар її оглянула дуже уважно. У легенях дихання було чисте, ознак пневмонії не було. Температура під час огляду була нормальна. Відповідно до обстеження – дуже високий цукор у крові. Тобто вона потребувала спеціалізованої медичної допомоги з приводу цукрового діабету. Але у зв’язку з тим, що, за словами фельдшера «швидкої», було підвищення температури, якої об’єктивно не було, ми все ж таки зробили, хоч не мали цього робити, тест на коронавірус», – сказала Троцька.

Швидкий тест був негативний, тому хвору відправили в терапевтичне чи ендокринологічне відділення за місцем проживання, — додає лікар.

«Якби у неї на той період, коли її оглядав лікар, були якісь ознаки тяжкого стану, то, не дивлячись на те, що не було у хворої показів до госпіталізації в наш заклад, її лікар би залишив. Але так, як таких ознак не було, то госпіталізувати таку жінку, з тяжкою формою цукрового діабету в заклад, де перебувають хворі на коронавірус, це неправильно», – розповіла вона.

Диспетчер «швидкої» попередив лікаря, який того дня чергував в обласній лікарні, що у жінки, ймовірно, може бути коронавірус.

«Жінка була доставлена нам у важкому стані. В агонії. В неї була підозра на коронавірус. Ми вдягли захисні костюми і прийняли цю жіночку. Розпочали комплекс реанімаційних дій, але констатували смерть», – каже лікар-анестезіолог Сумської обласної лікарні Іван Ручка.

За його словами, їхня лікарня не є опорним пунктом для прийому хворих з підозрою на коронавірус.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: