У Сумах не розпочали дезінфекцію, на яку виділили 1,3 млн грн

22.04.2020

Дезінфекцію сумських багатоповерхівок мали розпочати 19 квітня. Департамент інфраструктури має заплатити за такі роботи 1 млн 300 тис грн. Інформація про договір із фірмою розміщена на сайті держзакупівель «ProZorro», передає suspilne.media.

Право виконувати роботи отримала приватна фірма, зареєстрована за місяць до участі у конкурсі. Її директор – мешканець Києва, але назва майже ідентична назві сумського підприємства, що надає послуги з обслуговування будинків.

За додатком-графіком до договору, у списку на дезінфекцію — понад 400 будинків Сум. Один із них — на вулиці Івана Сірка, 15. Роботи тут мали виконувати сьогодні, 21 квітня.

Будинки, які вчора мали дезінфікувати, обслуговує ТОВ «Сумитехнобудсервіс», директор якого, Сергій Хрупа, розповів: «Наскільки я знаю, вони не проводять, там щось призупинили дію договору цього. Вам краще скаже департамент інфраструктури».

Договір між департаментом інфраструктури міста Суми та товариством «Керуюча компанія «Коменерго Суми» уклали 17 квітня. «Воно буде проводити, але за заявкою департаменту інфраструктури. Заявку ми цю будемо отримувати від штабу. Планувалося робити дезінфекцію не просто всіх підряд будинків, а саме ті будинки, де будуть вже виявлені особи, які захворіли на COVID-19, і ті будинки, де є контактні особи. Графік той додавався для розрахунку, приблизний графік, щоб не було розтрат бюджетних грошей на право і на ліво. Для того, щоб у нас була можливість, якщо, не дай Бог, буде якийсь спалах або поширення, щоб ми могли швидко реагувати», — повідомив директор департаменту інфраструктури Сумської міськради Олександр Журба.

Товариство «Коменерго Суми», що мало б проводити роботи, зареєстроване у Сумах. Жодної вивіски про присутність такої компанії за адресою реєстрації немає. Є лише табличка приватного підприємства «Наш дім». Прізвище його власниці збігається з прізвищем ексдиректора ТОВ «КК «Коменерго-Суми» — фірми з такою самою назвою, що і та, яка виграла тендер на дезінфекцію, але з дефісом.

Євген Косяненко, ексдиректор ТОВ «КК «Коменерго-Суми», не став говорити на цю тему по телефону з журналістом. Євген Косяненко також є депутатом міської ради з фракції «За Україну!» та членом комісії з питань житлово-комунального господарства.

Наразі немає коментаря директора підприємства, що отримало право дезінфікувати 404 сумські багатоповерхівки – ТОВ «КК «Коменерго-Суми» Олега Мусієнка. За номером телефону, який вказаний як контактний у Договорі, укладеному з Департаментом інфраструктури міста Суми, повідомили, що це зовсім інша фірма й інша людина. А за номером, що записаний у державному реєстрі як контактний для цього підприємства, жінка, яка назвалась бухгалтером, відповіла, що нічого не знає.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: